6 Nisan 2013 Cumartesi

Tedavi (Medikal) Vizesi Hakkında



Tedavi (Medikal) Vizesi Hakkında

İngiltere’de tedavi olmak ya da buna benzer hizmetlerden faydalanmak isteyenlerin İngiltere turist vizesine başvurmaları gerekmektedir. Ancak turist vizesinin şartları dışında aşağıdaki şartlar da dikkate alınmalıdır.
Öncelikle İngiltere’de göreceğiniz tedavi mutlaka özel bir sağlık kuruluşu tarafından sağlanıyor olması gerekmektedir. Yani İngiltere’nin sadece kamu sağlık kuruluşlarından yararlanmak için bu İngiltere vizesine başvuramayacağınızdır.
Bu vizeyi almak için ayrıntılı şekilde konsolosluğun incelemesi için belgeler sunmalısınız. Bu belgelerde hastalığınız, tedavi için gerekli hazırlıkları yaptığınız ayrıntılı bir şekilde yazmalıdır.
Bununla birlikte, kendi giderlerini karşılayabilecek maddi güçte olduğunuzu kanıtlamanız ve devletin yardımına ihtiyaç duymayacağınızı belirtip belgeledikten sonra aynı şekilde tedavi hizmetlerini de karşılayabileceğinizi kanıtlamak zorundasınız. Bunları belgeledikten sonra, faydalanacak olduğunuz medikal hizmetlerin de masraflarını karşılayabileceğinizi açık şekilde belgeleyerek kanıtlamak zorundasınız. Daha sonra İngiltere’de hiçbir şekilde çalışmak gibi bir duruma ihtiyaç duymayacağınızı ve herhangi bir sebepten çalışmayacağınızı belgelemek zorundasınız.
İngiltere’de gördüğünüz medikal hizmet sonrasında ülkeden ayrılma niyetinde olduğunuzu göstermeniz gerekmektedir. Bunun kanıtı olarak da Türkiye’deki yerleşik hayatınızı varsa işinizi ve aile düzeninizi belirtebilirsiniz.
Ayrıca sağlık durumunuz ve medikal hizmetlerinizin doktorunuz tarafından açıklanması ve İngiltere vizesi başvurusu sırasında konsolosluk tarafından incelenmek üzere başvurunuza eklenmesi gerekmektedir.
Gördüğünüz medikal hizmetin öngörülen bir zaman dilimi içerisinde bitirilebilecek olduğunun belgelenmesi gerekmektedir. Süre açısından İngiltere’ye bu amaçla gidecek şahıslara verilecek İngiltere vizesi “İngiltere turist ziyaretçi vizesi” ile aynı şartları içermektedir.
Bu amaçla İngiltere’ye gidecek olan kişiler İngiltere turist ziyaretçi vizesinde olduğu gibi İngiltere de en fazla 6 ay kalma durumu söz konusudur. Daha fazla süre İngiltere de kalmak söz konusu ise İngiltere turist ziyaretçi vizesi uzatılmalıdır. Yani tedavi maksatlı İngiltere turist vizesi İngiltere’den uzatılabiliyor.
Bu amaçla İngiltere’ye gidecek şahısların tedavisi 6 ayı geçecek şekilde uzar ve vizeyi uzatma ihtiyacı doğacak olursa bilinmelidir ki yeni yapılacak olan uzatmada başvurunuz çok detaylı bir şekilde incelenmeye tabi tutulmaktadır. Yani anlaşıldığı üzere bu vizeyi uzatmak kolay değildir. Bu şekilde bir durumla karşı karşıya kalındığında Türkiye’deki uzmanlara danışılması gerekmektedir.
Bunun yanında vize başvurusuyla birlikte orada kalacağınız süre boyunca geçerli sağlık sigortası ve resmi taahhütname konsolosluk tarafından talep edilecektir. Bu talep sağlanmazsa başvurunuzun seddine sebep olabilmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder