6 Nisan 2013 Cumartesi

Mısır Ticari Vize



Mısır Ticari Vize
Bir turizm ülkesi olan mısıra ticaret vizesi almak zor olmamakla birlikte Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarına kolaylıklar sağlanmaktadır. Mısır vizesi almak günümüzde oldukça kolaydır.
Mısır ticaret vizesi için gerekli olan evraklar, pasaport (imzalı olması gereken yerlerin pasaport sahibi tarafından imzalanması gerekmektedir.) un seyahat edileceği tarihten en az 6 ay sonraya kadar geçerliliğini koruyabilmesi gerekmektedir. Pasaportta gümrük ve döviz kayıtları ve sayfalar kısmına vize basılmamaktadır. Vize takip belgesi eksiksiz olarak doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır, yeni çekilmiş arkası beyaz fonlu iki adet vesikalık resim, şirket antedi kâğıdına kaşe ve imza yetkisi olan kişi tarafından imzalanmış mısır baş konsolosluğuna hitaben İngilizce olarak yazılmış bir vize talep dilekçesi, daveti yapan şirketin imza sirküleri fotokopisi (son üç ay tarihli olmak zorundadır), son dönem vergi levhası fotokopisi, ticaret sicil gazetesi fotokopisi ve otel ve uçak rezervasyonlarıdır. Maaşlı çalışan biri ise ek olarak sosyal sigortalar kurumu işe giriş bildirgesi (yolcu çalışma süresinin bir yılı doldurmaması durumunda önceki çalıştığı işyerinden almalıdır.) ve vukuatlı nüfus cüzdanı fotokopisi istenmektedir. 
Vize işlemleri süresi üç iş gününden oluşmaktadır. Vizeyle ilgili evraklarda herhangi bir eksiklik olması durumunda mısır birtakım esneklikler sağlayabiliyor. Bu bağlamda tekrar söylemek gerekir ki mısır vizesi almak çok kolaydır.
Mısır konsolosluğu bilgisi: hafta içi başvuru günleri pazartesi, Salı, Çarşamba, perşembe ve Cuma günleridir. Vize başvuru saatleri ise sabah 10.00 ile 12.00 saatleri arasındadır.
Mısır büyükelçiliği bilgisi: hafta içi başvuru günleri pazartesi, Salı, Çarşamba, perşembe ve Cuma günleridir. Vize başvuru saatleri ise sabah 10.00 ile 12.00 saatleri arasındadır.
Bilinmesi gereken şeylerden birkaç şey daha söyleyeyim, yeşil pasaport sahiplerinin seyahatlerinde mısır vizesi istenmemektedir. Konsolosluk verilen evrakların dışında ek belge talep edebilir. Vize başvuru formunuz ve pasaport bilgileriniz mısıra fakslandıktan sonra vize başvurusu işleme sokulur.
Mısır vizesi başvurusunu ilk defa yapıyormuş olsa dahi şahsen oraya gitmenize gerek olmamaktadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda mülakata çağırabilir ya da ek evrak taleb edebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder