6 Nisan 2013 Cumartesi

İngiltere turist vizesi



İngiltere turist vizesi
İngiltere turist vizesi, turistik seyahatlerde bulunmak ya da orada bulunan arkadaşlarınızı veya akrabalarınızı ziyaret etmek için başvurmanız gereken İngiltere vizesidir. 18 yaşını henüz doldurmamış kişilerin çocuk ziyaretçi vizesine başvuru yapmaları gerekmektedir. Turist vizesi en kolay alınan vize çeşididir.
6 aylık turist vizesi bu süre içinde İngiltere’ye istediğiniz kadar giriş çıkış yapabilmenize olanak tanır. Bu turistik vize 6 aylık, 2, 5 ve 10 yıllık süreler için verilebilir.
Bu vize ile birleşik krallıkta yarı ya da tam zamanlı çalışmak, üretim yapmak, iş kurmak ya da eğitim almak mümkün değildir. İngiltere turist vizesini alabilmek için en az 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. Bununla birlikte seyahat boyunca masraflarınızı karşılayacak birinci dereceden bir akrabanız tarafından karşılanması gerekir.
İngiltere turist vizesi İngiltere’den uzatılma. Bu bağlamda birleşik krallıktan yapılan başvurular doğrudan reddedilecektir.
İngiltere turist vizesine başvuru yaparken başvuru formunda belirttiğiniz dönüş tarihine uymadığınız takdirde farkına varıldığı anda siz birleşik krallık sınırları içerisinde olsanız bile iptal edilerek birleşik krallıktan ülkenize geri gönderilirsiniz. İptal edilmese dahi bir sonraki İngiltere vizesi başvurunuzda bu durum karşınıza zor bir engel olarak çıkabilir ve bir önceki vizenizde belirlenen tarihlere uymadığınız için reddedilebilir.
Yani, eğer bir haftalığına birleşik krallığa turistik seyahate gitmişseniz ve zorunlu nedenler dışında daha fazla kalırsanız bu durum her vize başvurunuzda karşınıza büyük ve belki de aşamayacağınız bir sorun olarak çıkabilir.
Kontrolünüz dışında olan sebeplerden dolayı (pasaportunuzun çalınması, kaybolması ya da hastalık veya buna benzer durumlar) taahhüd edilen süreden daha fazla kamanız durumunda, bunları belgeleriyle kanıtlamanız sizin yararınıza olacaktır.
İngiltere turist vizesi başvurusu için gerekli olanlar: En az 6 ay geçerli olan pasaport. Varsa eski pasaportunuz ya da pasaportlarınız. Son 6 ayda çekilmiş 2 tane vesikalık fotoğrafınız (arka fonu beyaz ve suratınız doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalıdır, gözler açık, ağız kapalı olmalıdır ve gülümsememeniz gerekmektedir. Omzun üst kısmının fotoğrafta görünmesi gerekmektedir).
Uçak bileti rezervasyonu, eğer öğrenciliğiniz hala devam ediyorsa öğrenci belgenizin aslı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder