6 Nisan 2013 Cumartesi

LONDRA ŞEHİR BİLGİSİ



LONDRA ŞEHİR BİLGİSİ

Londra, günümüzde İngiltere’nin ticari, kültürel me turistik merkezi olması sebebiyle her yol milyonlarca insan tarafından ziyaret edilmektedir. İngiltere’nin başkenti olması sebebiyle politik anlamda da oldukça önemli olan Londra’nın bu ciddiyeti yanında eğlence yoğunluğu oldukça fazladır. Bu bağlamda şehrin tadını çıkarmak isteyen her kesim insana olanaklar sunar. Genel olarak öğrencileri cezbeden bu özelliği sebebiyle milyonlarca öğrenci dil okulları için İngiltere vizesine başvurmaktadır.

Yıllarca farklı kültürlerle kaynaşmış bir şehir olan Londra, havasının kasvetiyle birçok yazarın kitabına konu olmuştur.  Buna rağmen yaşamaktan zevk alınabilecek güzel bir şehirdir.

Ünlü Parlamento binası, Hyde park, Londra kulesi, Trafalgar meydanı, Buckingham sarayı gibi Londra’nın tüm dünyanın ilgisini çeken değerlerinin yanında içinde tarihte yer edinmiş birçok ünlünün heykelleri bulunan Madame tussaud’s müzesinde Atatürk’ün de bir heykeli olması Türkiye’den İngiltere’ye gidenlerin oldukça ilgisini çeken değerlerinden biridir.

Tüm bunların yanında şüphesiz dünyada İngilizce eğitim veren en uzman okullara sahip olan ve İngilizce eğitimin merkezi olan Londra şüphesiz ülkenin en çok ziyaret edilen ülkesidir. Aynı zamanda Avrupa birliğinde kişi başına düşen gelirin en yüksek olduğu ülke İngiltere’dir.

Londra birçok yünden dünya standartlarını oluşturmaktadır. Geceleri Avrupanın eğlence şehrine dönüşen Londra ünlü galerileri, dünyaca ünlü müzeleri, kaliteli restoranları da Londra’nın ilgi çekici başka yönlerindendir. Aynı zamanda heyecanlandırıcı tiyatrolarıyla Londra dünyanın tiyatro merkezidir. Yüzlerce müze ve sanat galerisinde tarihin en önemli dönüm noktalarını yansıtan eserler vardır.
Sokaklarda tiyatrolarda müzelerde parklarda konser salonlarında meydanlarında publarında hayat oldukça canlıdır.
Birçok filmde de gördüğümüz gibi çift katlı otobüslerle şehir turu yapabilirsiniz, Oxford Street’ten istediğiniz gibi alışveriş yapabilirsiniz, Thames'te nehri turlayabilirsiniz, Tower Köprüsü'nden büyüleyici manzaralar görebilirsiniz, II. Elizabeth'in Buckingham Sarayı'nı gezebilirsiniz, eğer doğru zamanda orada olursanız Nothing Hill Karnavalı'na katılabilirsiniz, British Museum'da birçok ülkeden gelen tarihi eserleri görebilirsiniz, Madame Tussaud’s Müzesi'nde Atatürk’ün de i,çinde olduğu dünyaca ünlü kişilerin balmımı heykellerini görebilirsiniz.
Londra ulaşım imkânları bakımından zengin bir şehirdir. 3 havalimanı vardır, toplu taşıma araçları düzenli bir şekilde çalışır. Metro ağı şehrin büyük bir bölümünü kapsar, başka şehirler içinse genelde trenler tercih edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder