6 Nisan 2013 Cumartesi

İngiltere oturum izni



İngiltere oturum izni
Süresiz oturum izni alabilmek için gerekli olan bazı şartlar vardır.
İngiltere/birleşik krallıkta vatandaşlık için HSPM ve work programıyla ve work permit izniyle 5 sene, iş adamı vizesiyle ve yatırımcı vizesiyle 5 sene, tek temsilci vizesi ile 5 sene vatandaşlık başvurusu yapılabilir.
Evlilik vizesi: bu vize birleşik krallıkta olan ve birleşik krallıkta oturan ferdin eşi olan kişi ülkeye girebilmekte ve orada ikamet edebilmektedir. Göçmenlik hizmeti eş olan kişilere vize verme konusunda oldukça titiz davrandıkları için bu hususta gerekli şartlara titizlikle uyulması gerekmektedir.
Bu şartları izah etmek gerekirse: dilekçenin verilme sürecinden önce eşler evli ve birlikte oturmuş olmalıdırlar (en az dört yıllık bir süreden az olmayacak şekilde), eşler öncesinde gerçekten birbirleriyle buluşmuş durumda olmalıdırlar, eşler, ileride beraber oturmakla nikâhlarını sürdürebilmelidirler, eşler kurumların yardımından faydalanarak kendi geçimlerini sağlayabilmelidirler.
Evlilik vizesi dilekçesine her bir madde için belgesel kanıtlar gerekmektedir. Vize alma prosedürlerinin en önemli tarafı da göçmenlik görevlisinin alınan bilgileri kanıtlama amacıyla eşlerin her biriyle görüşme yaparak çeşitli sorular sormasıdır. Vizenin alınabilmesi sunulan belgelerin sağlamlığı ile ve görüşme sonuçlarına bağlıdır. Bununla birlikte partnerliğin böyle bir şeklini Avrupa birliğinin muhaceret yasası öngörmekte olup kişi eşini birleşik krallığa oturmak için davet edebilmekte ve ülkeye giriş iznini aile bireyi vasfı ile vermektedir. Yani Avrupa kanunları, eş ilişkilerini kanuni nikâh olarak da kabul etmektedir.
Birleşik krallıkta olan ve orada temelli oturan, Avrupa birliği ülkesi vatandaşı, birleşik krallıkta kısıtlı bir süre için yaşamak iznine sahip olanlar, öğrenci olarak birleşik krallığa gelmiş olanlar, turist olarak gelenler ve birleşik krallığa stajyer olarak gelen kişiler dışındaki şahıslar kendi medeni eşlerini yanlarına çağırabilirler.
Nişanlılık vizesi: birleşik krallıkta yaşayan ve temelli oturma izni olan şahıs ile nikah yapmak amacı ile gelen kişiler için olan bir vizedir. Genellikle bu vize altı aylık bir süre için verilmektedir. Nikâh yapılana kadar herhangi bir eğitim almak ve çalışmak yasaktır. Bu yasak nikâhtan sonra yani statüyü evli statüsüne yükselttikten sonra kaldırılmaktadır. Kendinizin ve size bağlı olan kişilerin geçimini sağlayacağınız maddi imkânınızın olması gerekmektedir. Nikâhtan sonra bunu kanıtlayacak belgelerin yetkililere sunulması gerekmektedir. Nikâh herhangi bir sebepten gerçekleşmedi ise birleşik krallığı terk etmek zorundasınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder