6 Nisan 2013 Cumartesi

Ankara Antlaşması Vizesi



Ankara Antlaşması Vizesi
1963 yılında Avrupa birliği ve Türkiye arasında imzalanan Ankara anlaşması ile Türk vatandaşı olan bireylere birtakım bireysel haklar tanınmıştır.
Tanınan bu kişisel hakların en önemli kısmını Avrupa’da olan tür vatandaşı işçiler ve onların aileleriyle ilgili kurallar ve yargı kararları oluşturur.
 Avrupa Topluluğu İşbirliği Anlaşması’nın kısaltılmış adı olan Ankara anlaşması olarak bilinen İngiltere vizesi, kişilere İngiltere tarafından verilen iş kurma izni vizesidir. Bu anlaşma sayesinde Türk vatandaşları istedikleri şekilde İngiltere’de iş kurabilirler. Serbest meslek sahibi olabilir ya da ortak olmak suretiyle İngiltere’ye gidip orada yeni bir yaşam sürdürebilirler.
Eğer İngiltere’de iseniz başvurunuzu İngiltere içişleri bakanlığına yapabilirsiniz. İş kurmaktaki ciddiyetinizi kanıtlar iseniz ilk önce bir yıllık vize-oturum hakkı verilecektir. Bir yıl bittiğinde işinizin durumuna bağlı olarak 3 yıllık vize-oturum hakkı verilir. Bazı durumlarda 1 +2 yıl şeklinde toplam 4 yıllık süre sonunda İngiltere’de oturum ve vatandaşlık hakkı kazanırsınız.
Ankara anlaşması önceleri sadece İngiltere’de herhangi bir vize ile bulunmakta olan bir Türk vatandaşı için geçeliyken kanunların değişmesiyle artık Türkiye’de yaşayanların da yararlanabileceği bir uygulama olmuştur.
Ankara anlaşması vizesinin başvuru şartları
Yeni iş kurma ya da serbest meslek sahibi olmak için, işinizi kurup işletmenize yetecek kadar parayı İngiltere’ye getiriyor olmanız ve yapacağınız işin, sizi ve varsa size bağlı olarak yaşamlarını sürdüren aile bireylerini geçindirecek ve sizi iş aramaya sevk etmeyecek bir seviyede size maddi gelir sağlayacağını göstermeniz gereklidir.
Biryeri devralıyor iseniz ya da ortak oluyorsanız; bu işe yatıracak kendi paranızı ingiltereye getiriyit olmanız iş dolayısıyla oluşabilecek sorumlulukları maddi yönden karşılayabilecek durumda olduğunuza dair belgeler, işten size düşen kar payının sizi ve size bağlı olan insanları iş aramaya yönlendirmediğini göstermeniz, işinizin yönetim ve yürütülmesinde aktif rol aldığınızı göstermeniz, yatırımınız ve sağlayacağınız servisler için bir ihtiyaç bulunduğunu göstermeniz göstermeniz gerekmektedir. Bununla birlikte devralacağınız işin önceki yıllara ait onaylı muhasebe kayıtlarını göstermeniz. Ortaklığın veya şirket devrinin üstü kapalı bir işçilik anlamına germediğinin kanıtını göstermeniz gerekmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder