6 Nisan 2013 Cumartesi

Nişanlılar vizesi



Nişanlılar vizesi
İngiltere’de İngiliz vatandaşı olan veya süresiz oturum izni olan insanların birleşik krallığa nişanlı yerleşim amacıyla nişanlılarını götürebilme hakları bulunmaktadır. Bunun için yerleşim vizesi başvurusu yapmaları gerekmektedir.
Nişanlı çiftler birleşik krallığa nişanlı yerleşim vize başvurusu yaparak gitmek istedikleri zaman verilen vize 6 ay ile sınırlı olacaktır. Birleşik krallığa 6 aylık vize ile giden nişanlı çiftler 6 ay içinde evlilik cüzdanı veya yasal birliktelik sertifikası ile birlikteliklerini ispat etikten sonra vizeleri için uzatma talebinde bulunabiliyorlar.
Nişanlı çiftlerin geçinebileceklerini minimum düzeyde de olsa ispat etmeleri İngiltere vizesini alabilmeleri için gerekmektedir. Çiftler için gerekli olan minimum maddi şartlara göre İngiltere’de yaşayan kişinin yıllık en az 18.600 Euro düzeyinden bir geliri olması gerekmektedir.
Bu maddi imkân şartlarını gelir ve birikim yoluyla göstermek size kalmıştır. Kendi işini yapanlar, şirket sahipler ve ortakları, başkasının yanında çalışıp doğum, babalık gibi izinlerde olanlar emekliler, gayrimenkul geliri olanlar, faiz geliri olanlar, tazminat alanlar, nafaka alanlar ve nakit birikimi olan başvuru sahipleri nişanlı vizesi alabilirler.
Nişanlı yerleşim vizesi İngiltere’de süresi oturum ya da İngiltere (birleşik krallık) vatandaşı olarak birleşik krallık dışında yaşayan nişanlılar için büyük önem taşır.
Bu vizeyi aldıktan sonra 6 ay içinde nişanlılık ya da yasal birlikteliklerini kaydettirmek isteyen çiftlere her zaman açıktır. Bu vize uzun süre sadece yasal birliktelikle beraber yaşamak isteyen çiftlere (evlenmeden) tanınan bir vize değildir. Eğer sadece beraber yaşamak istiyor iseniz “Nişanlı Olmayan Çiftler için Nişanlı Yerleşim” vizesine başvurmanız gereklidir.
“Nişanlı Yerleşim vize işlemler oldukça detaylı hazırlık gerektiren ve titizlikle incelenmesi gereken önemli vize başvurularındandır. Bu bağlamda başvuruların uzman kontrolünde hazırlanması daha uyun düşmektedir. Eğer şartlarınız yeterliyse vize alma şansınız yüksekti buna karşın imkân dâhilinde yeterli değilseniz ya da birtakım dokümanları tamamlayamıyorsanız vize reddi alabilmektesiniz.
Nişanlı yerleşim vize harcı fazla ve değerlendirme süreci uzundur. Bu sebeple birden fazla başvuru yapmak zordur. Bu durumda yapılması gereken en iyi şey uzmanların yönlendirmesi ile bir kerede vizeyi alabilmek için çalışmaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder