6 Nisan 2013 Cumartesi

Mısır Turist Vizesi



Mısır Turist Vizesi
Mısır tarih boyunca en çok turist çeken ülkelerden biridir. Eskiden hava alanında alınan vizeler için artık gitmeden önce mısır konsolosluğuna vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Bununla birlikte söylemeliyim ki Sharm El Sheikh e gitmek için vize gerekmemektedir. Sadece buraya gidecekseniz işleriniz çok daha kolaylaşır ancak yine bu bölgeden geri dönmeniz gereklidir. Mısır diğer ülkelere nazaran vize konusunda daha esnek davranmaktadır.
Mısır vize işlemleri için gerekli olan belgeler; Vize işlemi eksiksiz olarak doldurulmuş olup tarafınızdan imzalanmış olmalı. 2 adet beyaz fon üzerine çekilmiş vesikalık fotoğraf, seyahat süresini kapsayan otuz bin avro teminatlı seyahat sigortası, mısır konsolosluğuna hitaben yazılmış olan bir dilekçe ve en az 6 ay süresi olan pasaport gerekmektedir. Uçak biletleri ve rezervasyonlar, hesap cüzdanı ve fotokopisi, nüfuz cüzdanı fotokopisiyle vize talep dilekçesi (İngilizce) gerekmektedir. Pasaportun imza sayfasının imzalı olduğundan emin olunuz. Mısır Turistik vize başvurularında davetiye gerekmemektedir. Bunun yanında Mısır, mavi pasaporta vize uygulamaktadır.
Mısır seyahatine tur ile katıldığınız zaman vize başvurusu sırasında tur programı istenebilir. Konsolosluk ek evraklar talep edebilir. Bu konuda tur şirketleri sizin yerinize işlemlerinizi halledebilir.
Bununla birlikte son haberlere göre tüm bunların yanında Mısır'ın yeni vize uygulaması ile bireysel ya da grup olarak gelen turistler vizeyi ülkeye girerken havaalanından alabilecek. Bu durum yukarıda bahsettiğim bir. Çok zorluğu kolaylaştırarak daha rahat Mısır turist vizesi almanıza olanak tanıyacak.
Mısır Arap baharının etkisiyle değişen ülkelerden birisi, bu balamada turist çekmeye çalışmasıyla alakalı olarak mısır vizesi ve mısır içindeki turistlere karşı yaklaşımında olası yumuşak tavırlar mümkün. Yani bu tavırlardan kastım, herhangi bir sorun olduğunda sınır dışı edilmek ya da buna benzer bir durum söz konusu olmayabilir. Buna karşı Amerika İngiltere İsrail gibi ülkelerdeki sertlik Mısır’a turistik cazibesinin yanında birde yumuşak davranışlarının cazibesini ekliyor.
Mısır vizesinin bu kolaylığı sizi yaşadığınız sürece unutmayacağınız bir tatile rahatça gidip dönmeniz için harika bir ortam sağlamakla birlikte unutamayacağınız bir tarihi zenginliğin içinde vakit geçirmenizi sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder