6 Nisan 2013 Cumartesi

AMERİKA VİZESİ



AMERİKA VİZESİ
Amerikan vizesi hala zor alınan vizelerden biridir. Birçok insan bankada parası olmasına ve ailesinin maddi durumu iyi olmasına rağmen red almıştır ki bu da Amerikan vizesi almanın zorluğunu açık şekilde gösteriyor.
Peki, nedir bu Amerikan vizesinin kriterleri? Birçok insanın tecrübesine ve izahına göre her şeyden evvel Türkiye’de bir altyapınızın olması gerekiyor. Yani evinizin tapusu, arabanız yani kısaca mal varlığınız ve çalıştığınız yerdeki konumunuzu belli eden bir yazı sizi oldukça iyi bir şekilde destekler. Bunun dışında sizin Amerika’ya ne sebeple gideceğinizle ilgili olarak destekleyici unsurlara ihtiyacınız vardır.
Eğer öğrenci iseniz bu oldukça basittir. Gideceğiniz okul ile ilgili belgeleriniz ve okulla ilgili bilgilere ihtiyacınız vardır. Başvurduğunuz programın gerektirdiği İngilizce becerisine sahip olmalı ve kendi ülkenizle bağınızın olduğunu kanıtını gösterebilmeniz gerekmektedir.
Turist olarak gidiyorsanız otel rezervasyonunuz otel ile ilgili bilgiler ve gidiş geliş biletiniz gibi unsurlar.
İşadamı olarak gidecek olanlar için ise farklı bir durum söz konusudur. Çünkü işadamı oraya geçici olarak gider ve döner. Sebebi burada yapacak işlerinin olmasıdır. O sebeple işinizle ilgili bir gezi, birkaç haftalık bir dil eğitim programı, çalıştığınız sektörle alakalı bir fuar, birkaç günlük ya da haftalık bir kongre veya organizasyon vizenizin kolayca onaylanmasını sağlayabilecek unsurlardan bazılarıdır.
Tabi bununla birlikte daha önce de söylediğim gibi Türkiye’deki altyapınıza ve bu altyapının sağlamlığına dikkat edilir. Yani ödediği vergileri, ticaret odasına kaydı ve kayıtlı olduğu kurumlar, yaptığı işlerin kanıtları ve en önemlisi de şirketteki hesap hareketleri.
Elbette ki bütün bu unsurlar arasında oradaki tutum ve davranışlarınızın da önemi ziyadesiyle fazladır. Yani oraya giderken giyeceğiniz kıyafetten, takılarınız ve hatta mimikleriniz bile önemlidir.  Yani sizin bir tek tedirgin davranışınız bile o anda vizenin size verilmesi kararını tersine çevirir.
Bunun yanında birde vize dosyasının tam ve eksiksiz hazırlanması da oldukça önemlidir. Yani dosyanızda her ayrıntı rahatlıkla, açık ve düzenli olarak bulunmalıdır.
Vize görüşmesi sırasında bütün bunlar oldukça önemli bir yer teşkil ediyor. Ancak tekrar etmemin zararlı olacağını düşünmüyorum ki bu görüşme sırasındaki tutumunuz oldukça önemlidir. Yapmanız gereken sakin ve güler yüzlü olmaktır. Elbette ki bu sakinliği size sorular sorulurken de korumanız gerekir, aksi halde gergin tavırlarınızdan yanlış anlaşılabilecek bir sonuca varabilirler. Oradaki ortamı rahatlatıcı ve gerginliği yok eden davranışlarda bulunmanız çok yerinde olur. Hafif ve kimsenin yanlış anlaması mümkün olmayan bir espri veya şaka o ortamı yumuşatır. Ancak, ciddiyetin bozulmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir.
Tabi hepsi bir yana vize ücretinin yatırıldığına dair bankadan alınan hesap belgesi, pasaport, başvuru gününden en geç 2 gün öncesine kadar doldurulmuş vize başvuru formunu da götürmeniz gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder