6 Nisan 2013 Cumartesi

İNGİLTERE ÜLKE BİLGİLERİ



İNGİLTERE ÜLKE BİLGİLERİ    
İngiltere, birleşik krallığı meydana getiren dört ülkeden en büyük olanı ve merkez olanıdır. Kuzey komşusu İskoçya batı komşusu Galler’dir. Britanya takımadalarında Avrupa kıtasına en yakın olan ada İngiltere’dir. Fransa ile aralarında Manş denizi olan İngiltere Fransa’dan sadece 52 kilometre uzaklıktadır. Manş tüneli ile Avrupa’ya bağlanır ve Fransa ile sınırı tam olarak Manş tünelinin ortasıdır.
Devletin tam adı, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı’dır. Başkenti Londra, resmi dili İngilizcedir. Para birimi sterindir. Nüfusu 57.411.000’dir. Türkiye’den uçuş süresi 3 saat 40 dakika olan İngiltere, Türkiye’den 2 saat geridedir.
İngiltere de 230 voltluk elektrik akımı kullanılmakta olup prizler ve fişler Türkiye’den farklıdır. Dikdörtgen şeklinde üç uçtan oluşan fişler kullanılmaktadır. Londra’da kişisel eşyalarınızı kullanabilmek için oranın prizlerine uygun adaptör almanız gerekmektedir.
İklimi değişken bir yapıya sahiptir. Nemli deniz iklimi hâkimdir.  Havası genel olarak kapalı ve kasvetli geçen İngiltere’de kışlar yumuşak yazlar ise serin olur. Yıl boyunca yağmur yağışı görülür ancak en fazla kasım ayında yağış gerçekleşir. Kuzey kesimlerinde kar yağışı beklenebilir. “Golfstream” sıcak su akıntısının iklim üzerinde etkili olduğu bilinmektedir.
İngiltere’de hizmet ve ürünlere eklenen VAT yani KDV oranı %17.5 tir. Londarda yaptığınız alışverişlerde ödemiş olduğunuz KDV yi ülkeden çıkarken geri almak isterseniz, geri alacağınız miktar alışverişinizin %14.89′u kadar olabilir. VAT talebi için gün içine aynı mağazadan yapacağınız alışveriş, en az mağazanın belirlediği tutar kadar olabilir. Daha sonra fişinizle birlikte verilecek olan formu doldurmanız gerekmektedir.
Müzeler pazartesi günleri hariç 10.00-17.00 saat aralığında ziyarete açık bulunmaktadır.
Bankalar Pazar-Perşembe saat 09.30 ile 17.00 arası hizmet vermektedir.
Telefon kodu +44 tür. Türkiye’ye telefon açmak isteyenlerin “00 + 90 + alan kodu + telefon numarası” şeklide tuşlama yamaları gerekmektedir.
Acil bir durumda aranabilecek yerler;
Polis itfaiye ambulans gibi her türlü acir durumda aranacak numara 999
Eğer bir sorun olursa aramanız ve yardım istemeniz gereken türkiye büyükelçiliği
Adres ve telefon
43 Belgrave Square London SW1X   8PA United Kingdom
+ 44 20 7393 02 02






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder