6 Nisan 2013 Cumartesi

İngiltere Ticaret Vizesi



İngiltere Ticaret Vizesi  
Kısa süreliğine birleşik krallığa gelip iş yapmak isteyen kişilere yönelik bir İngiltere vizesidir. Eğer birleşik krallıkta iş yapmak istiyorsanız ve 18 yaşını doldurduysanız iş ziyaretçisi eğer 18 yaşını doldurmamış iseniz çocuk ziyaretçi kategorisinde başvuru yapmanız gerkmektedir.
Herhangi bir toplantıya ya da iş görüşmesine katılmak, iş potansiyelini ölçmek üzere saha araştırması yapmak, satın alınan herhangi bir şeyin incelemesini yapmak, konferansa katılmak toplantılarda ya da görüşmelerde yardımcı olacak görevli ve hizmetliler, tercüman, asistan, yabancı medya temsilcileri, tır şoförleri, film ekibi üyeleri ve benzeri kişiler bu kategoriye dâhildir.
Vize almak için gerekli olan şeyler:
Vize işlemi (eksiksiz olarak doldurulmalı ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalı)
En az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaport gerekmektedir.
Son 6 ayda çekilmiş 2 tane vesikalık fotoğrafınız (arka fonu beyaz ve suratınız doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalıdır, gözler açık, ağız kapalı olmalıdır ve gülümsememeniz gerekmektedir. Omzun üst kısmı fotoğrafta görünmelidir).
Ingilterede ziyaret edeceğiniz kurumdan gelmiş bir davet mektubu.
Orada konaklayacağınız yerin adresini gösteren bir belge ya da otel rezevasyonu.
Gideceğiniz uçağın rezervasyonu.
 Eğer çalışıyor iseniz, son 3 ayın maaş bordrosu ve işinizden izinli oluduğunuzu gösteren ve döndüğünüzde devam edeceğinizi gösteren bir mektup. Çalıştığınız iş yerinin vergi levhası, faaliyet begesi ve imza sirküleri fotokopisi ile ticaret sicil gazetesi.
Şirket pozisyonunuzu ve ziyaretinizin amacını ve tarih aralığını beşlirten, imza yetkisine sahip kişi tarafından imzalanmış dilekçe. Eğer Iş yeri sahibi iseniz, iş yerinize ait vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri fotokopisi ve ticaret sicil gazetesi. Size ve iş yerinize ait banka cüzdanlarının fotokopisi, aslı ve en son iki aylık hesap hareketleri belgelenmelidir. varsa tapuların ve araç ruhsatlarının fotokopisi gerekmektedir.
Eğer varsa başvuru sahibi erkeklere ait askerlik durumunu gösteren bir belge.
Vizeniz herhangi bir sebepten red edildiğinde bir itiraz hakkınız sözkonusu olmayacaktır. Ancak birtakım iş faaliyetleri içerisinde iseniz ya da eğitim alacaksanız puana dayalı sistem kapsamında başvuru yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder