6 Nisan 2013 Cumartesi

Manchester şehir bilgisi



Manchester şehir bilgisi
Birleşik krallıkta İngiltere adasının kuzey batı bölgesinde bulunan bir şehirdir.  2008 yılı tahminine göre Manchester şehri sınırları içinde 2.240.230 kişi yaşamaktadır. Bu rakamla ülkenin en kalabalık yedinci şehri konumundadır.
1972 de kurulan ve 1992 de Lahv denilen "Greater Manchester Metropoliten Kontluğu" nun merkezi idi.
Liverpool ve Manchester birleşik krallığın ve kuzey batı İngiltere’nin sanayi merkezidir. Bununla birlikte Manchester kuzey batı İngiltere’nin eğitim ve kültür merkezidir. Dünyaca ünlü Old Trafford ve Manchester Şehir Stadyumuna ev sahipliği yapmasıyla birlikte Manchester United ve Manchester City  futbol kulüplerine ev sahipliği yapar.
Exchange Square meydanındaki dev dönme dolap, Trinity Köprüsü ve Midland Bank Building görülmesi gereken yerlerden bazıları.
Manchester şehri nemli bir iklime sahiptir. Bol yağış almaktadır. Temmuz ve ağustos ayları yılın en sıcak zamanlarıdır. Ocak ve şubat ayları ise yılın en soğuk aylarıdır.
Oturma alanı oldukça fazla olan Manchester da görülecek turistik yerler azdır. Market Street şehrin en hareketli caddesidir.
Manchester, dünyanın en ünlü takımlarından biri olan Manchester United in stadyumu olan Old trafford’u gezebilirsiniz. İngiltere vizesi alan ve Manchester planı olan insanların gitmeyi düşündüğü ilk yerlerden birisi genellikle burası olmaktadır. Eğer uygun zamanda güderseniz Manchester United in futbol karşılaşmasını izleyebilirsiniz.
Manchester gece hayatı her geçen gün genişlemekle birlikte size çok geniş bir yelpaze sunmaktadır. Küçük pubların yanı sıra çok fazla bar ve disko da bulunmaktadır.
Manchester şehri alışveriş konusunda İngiltere’nin en önemli şehirlerinden biridir. Size bu konuda onlarca seçenek sunan bu şehirde istediğiniz her şeyi rahatlıkla bulabilirsiniz. Şehirde birçok dünya çapında satış yapan mekânlar olmakla birlikte kent pazarları, büyük alışveriş merkezleri bulunmaktadır. Şehirde bulunan kent Pazar ve caddeler hayatın çok önemli bir yerindedir. Ayrıca daha öncede bahsettiğim şehrin iki önemli futbol kulüpleri olan Manchester United ve Manchester City resmi ürünlerinin satıldığı birçok satış yeri de bulunmaktadır.
Bununla birlikte şehirde her yıl birçok festival yapılmaktadır. Turistler için oldukça güvenli olan bu şehirde herhangi olumsuz bir durumun söz konusu olduğuna pek rastlanmamaktadır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder