6 Nisan 2013 Cumartesi

İngiltere sporcu vizesi



İngiltere sporcu vizesi
Birleşik krallıkta herhangi bir spor etkinliğine katılmak istiyorsanız İngiltere sporcu vizesi ya da izinli ücretli görev-iş ziyaretçi vizesine başvurmanız gerekmektedir.
Spor faaliyetleri amacı ile İngiltere vizesi almak şu şekilde mümkündür.
Eğer bir etkinlik, turnuva veya bireysel bir yarışmacı olarak gidiyorsanız, amatör bir yarışmacı iseniz, bireysel olarak ya da bir ekibin üyesi olarak, kısa süreli bir eğitim için, televizyon röportajı, kitap imzalama, sponsorluk anlaşmalarını görüşmek, ya da promosyon anlaşmalarını düzenlemek için, dinleyici önünde yapılmaması şartı ile bir ürünün ya da bir hizmetin denetlenmesi amacı ile gitmek istiyorsanız “İngiltere yeni spor ziyaretçisi” adı altında İngiltere vizesine başvuru yapmalısınız.
Yardım etkinlikleri ve müsabakaları, maçlar düzenlemek ve bunlara katılmak, yardım etkinliklerine katılmak için de yine İngiltere yeni sporcu vizesine başvurmanız gerekir. Eğer 18 yaşın altında iseniz çocuk ziyaretçi kategorisinden vize başvurusu yapmanız gerekmektedir.
Bu şekilde vize almak, İngiltere’yi ziyaret etmekle belirttiğiniz aktivitenin ardından belirli sürede birleşik krallıktan ayrılmak istediğinizi taahhüt etmenizi gerektirir.
Örneğin bir futbolcu iseniz, İngiltere’de gerçekleşecek bir karşılaşmanız var ise, bu durumda İngiltere yeni sporcu vizesi ile yapıp müsabaka artından geri dönmeniz gerekmektedir.
Diğer bir durum ise spor ziyaretçisi olarak başvurma durumudur. Amatör veya profesyonel oyuncuların personeli iseniz ve aynı etkinlik veya daha fazla etkinliğe katılmak üzere onlarla birlikte birleşik krallığa geliyorsanız ya da spor adamı olarak aynı etkinliğe ya da birkaç etkinliğe katılan resmi görevli iseniz (hakem gibi) spor ziyaretçisi olarak İngiltere vizesi alabilirsiniz. Ziyaretçi olarak gerekli şartlara uygun değilseniz puana dayalı sistem kapsamında tier 5 kategorisine başvurmanız gerekmektedir.
Ekiplerin teknik direktörleri ve diğer yardımcı elemanları da yine vize başvurusu talebini aynı şekilde yaparlar. Başvurularda sağlanması gereken koşullar: İngiltere’de çalışma ya da yerleşme niyetinizin olmadığını ispat etmeniz gerekmektedir. Ülkede iken, herhangi bir kamu yardımına hiçbir şekilde ihtiyaç duymadan aktivitelerinizi gerçekleştirip seyahat masraflarınız da dâhil olmak üzere hepsini karşılayacak bir maddi güç ya da destekleyici olacak kurum ya da kişilerin bu gereksinimi karşılayabilecek maddi güçlerinin olduğunu ispat etmek gereklidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder